Regnskab gjort nemt, effektivt og prisvenligt!

We have gathered +75 of the country’s most skilled accountants and auditors, so you can get your personal accountant at a fixed low price per month:

Prices from DKK 495 / month.

Tvangsopløsning Få hjælp til genoptagelse af selskab

Vores revisorer har stor erfaring med genoptagelse af selskaber.

Få nem og effektiv hjælp, så du trygt kan komme videre med din virksomhed.

Genoptagelse af selskab

Med Regnskabshelten kan du altid forvente en skræddersyet pakkeløsning, der passer til dig og din virksomhed.
Hvis du vil vide mere om, hvilken pakkeløsning for genoptagelse selskab der er den rette for dig, så klik her.

Genoptagelse af selskab
under tvangsopløsning

Fra 7.495 kr Pris, ex moms
 • Lovpligtigt
  generalforsamlingsreferat hvor
  genoptagelse vedtages
 • Revisorerklæring fra
  statsautoriseret revisorer
 • Kontakt til myndigheder
 • Indberetning af genoptagelse
  til erhvervsstyrelsen
 • Professionel rådgivning

Hvordan genoptages et selskab, som er sendt til tvangsopløsning?

I de fleste tilfælde er det muligt at anmode om genoptagelse af et selskab, der er blevet sendt til tvangsopløsning. Det betyder, at den daglige drift kan genoptages i stedet for at virksomheden er tvunget til at lukke.

Vores revisorer har stor erfaring med hele processen. Book din uforpligtende samtale i dag.
genoptag_selskab_under_tvangsopløsning

Er dit selskab sendt til tvangsopløsning, har du 3 måneder til at genoptage driften i selskabet
– Lad os stå for genoptagelsen

Typisk sendes et selskab til tvangsopløsning, hvis selskabet har glemt at indsende årsregnskabet, ikke har registreret reelle ejere, eller eksempelvis ikke har den direktion, der er angivet i selskabets vedtægter. Uanset årsagen til at selskabet er under tvangsopløsning, kan det være en yderst ærgerlig og stressfyldt situation, både for selskabet og ejeren(e). Men uanset årsagen, er det også muligt at genoptage selskabet – også selvom der er udnævnt en likvidator. Regnskabshelten genoptager mere end 50 selskaber hvert år, og har opbygget vores egen unikke pakkeløsning for at komme i mål med din genoptagelse. Læs mere om vores forløb nedenfor:

 • Indsigt

  Først starter vi en samtale op med dig, hvor du kan være lære os at kende og forklare dine virksomhedsaktiviteter til os, i fuld fortrolighed. Vi er meget opmærksomme under vores kommunikation og noterer alle relevante oplysninger om den situation din virksomhed står i.

 • Analyse

  Med denne indsigt, kan vi analysere os frem til den handlingsplan, der skal til for at dit selskab kan genoptages. Det afhænger af, hvor langt henne processen er for tvangsopløsningen, om vi kan udarbejde den samlede dokumentpakke og foretage den fulde indberetning til myndighederne. Derfor går vi også i kontakt med myndighederne på vegne af din virksomhed, i starten af forløbet

 • Resultater

  Resultatet er at dit selskab genoptages ved skifteretten og du vil modtage en bekræftelse fra myndighederne. Du får adgang til din virksomheds kommunikation til det offentlige og dine erhvervskonti igen, mens vi efterfølgende vil stå til rådighed med vejledning, til hvordan en fremtidig tvangsopløsning kan undgås med vores professionelle hjælp og produkter.

Eksperter i dit regnskabsprogram

Vi har mange års erfaring i Dinero, e-conomic, Billy mm

Gør som 400+ andre selvstændige

Rasmus Kampmann
Rasmus Kampmann
Adm. Direktør
Læs mere
Sparrede en månedsløn om året på regnskabsudgifter

Regnskabshelten team af tilknyttede revisorer og bogholdere er kompetente og leveringsdygtige. Den streamlinede process, hvor de allokerer en specialist til lige præcis ens regnskabsemne fungerer rigtigt godt og så er prisen til og med også skarp!
Palle Sørensen
Palle Sørensen
Virksomhedsejer
Læs mere
Vi har været meget tilfredse med Regnskabshelten

Vi har været meget tilfredse med Regnskabshelten, som vi har haft tilknyttet det seneste regnskabsår. Deraf tager vi endnu et år. De leverer en god service, og er altid til at komme i kontakt med. Altid hurtig - og kyndig respons.
Morten Ølgaard
Morten Ølgaard
Marketingsansvarlig
Læs mere
Varm anbefaling

Jeg har haft regnskabshelten som samarbejdspartner i nu snart 2 år. Det har været rigtig fint. Jeg oplever de tager mine henvendelser seriøst og altid finder en løsning. Der er masser af erfaring og energi, og man bliver altid taget imod med et smil og en positiv indstilling. Jeg kan varmt anbefale at tage fat i Regnskabshelten hvis man har brug for en stærk samarbejdspartner der forstår sig på iværksætteri.
Din personlige bogholder

Vores team genoptager over 50 selskaber hvert år

Regnskabshelten har samlet en kerne af nogle af landets bedste revisorer, bogholdere, erhvervsrådgivere. Fælles for dem alle er, at de har hvert deres ekspertiseområde - og derfor vil vi altid kunne allokere din virksomhed, mod en specialist der har det rette branchekendskab og har foretaget lignende genoptagelser af selskaber.

Et_digitalt_og_effektivt_bogholderi

Få styr på dine muligheder under tvangsopløsningen

Inden vi starter forløbet for genoptagelse af et selskab under tvang, finder vi altid frem til de muligheder selskabet og ejeren(e) står overfor. Du får det overblik, som kun fagkyndige specialister kan finde frem til – og vi står til rådighed med en løsning, uanset hvad du vælger. Endvidere vil vi selvfølgelig komme en konkret anbefaling, til hvilken løsning vi anbefaler, og give et komplet overblik over de økonomiske konsekvenser.

Fast_månedlig_pris

Fortrolig kommunikation & sikker opbevaring af din virksomhedsdata

Med den rette indsigt, kan vi på bedst mulig vis nå i mål med at få dit selskab genoptaget. Derfor har vi også brug for at få tilsendt vigtige oplysninger om din virksomhed, som stiftelsesdokumenter, vedtægter, afstemning af bogholderiet og andre dokumenter man normalt ikke vil dele med andre. Derfor gør vi også en dyd ud af at opbevare filer og data krypteret og sikkert – og opretholder altid en fortrolig kommunikation mellem os.

Overhold_frister_&_deadlines

En genoptagelse af et selskab er tidskrævende
– lad os frigøre din tid

Processen for at genoptage dit selskab kan selvfølgelig variere, men uanset hvordan selskabet skal genoptages er det en tidskrævende proces. Endda skal den overstås relativt hurtigt, da man kun har 3 måneder til at redde selskabet. Derfor kræver det fuldt fokus og en velovervejet planlægning af ens tidsforbrug. Vælger du Regnskabshelten, kan du til gengæld frigøre størstedelen af din tid – så du kan bruge den det sted, hvor den giver bedst mening for selskabet.

0 +
Indberettede
årsregnskaber
0 +
Tilfredse
kunder
0 +
Opkald besvaret de
seneste 14 dage

Nogle af vores partnere

Er du klar til at blive regnskabsfri?

Prøv regnskabshelten allerede i dag!

Et udsnit af vores andre ydelser

Arrrow Icon

OMDAN DIT IVS TIL APS

Office Icon

FÅ HJÆLP TIL ADMINISTRATION

file icon

ÅRSREGNSKAB

page thumb

Send en besked

Er dit selskab sendt til tvangsopløsning? Det kan lyde lidt voldsomt, at noget bliver tvangsopløst, og det kan det også godt være. Men der er dog en række tiltag, du kan tage som selskabsejer for at genoptage dit tvangsopløste selskab. 

Læs med her for at blive klogere på tvangsopløsning, hvad der skal til for at genoptage et tvangsopløst selskab og ikke mindst, hvordan du kan undgå tvangsopløsning. 

En tvangsopløsning betyder, at dit selskab bliver tvunget til at blive opløst, og skifteretten vil opløse dit selskab, der derefter vil stoppe med at eksistere juridisk.

Tvangsopløsning bruges udelukkende til at lukke kapitalselskaber, hvilket vil sige ApS (anpartsselskaber), IVS (iværksætterselskaber) og A/S (aktieselskaber). 

Når et selskab bliver tvangsopløst, sker det ved, at Erhvervsstyrelsen sender selskabet til tvangsopløsning hos Skifteretten. Erhvervsstyrelsen tyer sjældent til tvangsopløsning som det første, og det er ikke noget, der foregår over natten. 

Først vil Erhvervsstyrelsen sætte en frist, der giver selskabet mulighed for at rette op på årsagen til tvangsopløsningen. 

Hvis et selskab er blevet sendt til tvangsopløsning, har selskabet en frist på 3 måneder til at genoptage sig selv og rette op på årsagen til tvangsopløsning. 

Nogle af de hyppigste grunde til tvangsopløsning er, at selskabet ikke har indberettet deres årsregnskab til tiden eller har fejl og mangler i deres vedtægter ift. registrering af ejere og/eller direktion. 

Læs mere om lukning af selskaber her, og se hvad der kan være Erhvervsstyrelsens grundlag for en tvangsopløsning. 

Hvis det tvangsopløste selskab ikke formår at rette op på årsagen til tvangsopløsningen inden for 3 måneders-fristen, vil Erhvervsstyrelsen anmode Skifteretten om endelig tvangsopløsning af selskabet.

Herefter vil Skifteretten typisk indkalde selskabets ledelse til at berette om deres aktiver og passiver, hvorefter Skifteretten beslutter, hvordan og hvornår tvangsopløsningen skal ske. 

Der er overordnet set tre scenarier for tvangsopløsning:

 1. Hvis selskabet ikke har nogle aktiver, der kan dække omkostningerne ved behandlingen af tvangsopløsningen og bo-omkostningerne, skal ledelse og revision typisk fratræde, for at sikre, at de ikke længere kan råde over selskabets formue.
 2. Hvis selskabet derimod har aktiver, men ikke kan betale deres kreditorer, opløser Skifteretten som regel selskabet gennem en konkursbehandling. 
 3. Hvis selskabet har aktiver, der både dækker omkostningerne ved behandlingen af tvangsopløsningen og gæld til kreditorer, opløser Skifteretten som regel selskabet gennem en likvidation.  

Hvis du ønsker at genoptage dit selskab efter tvangsopløsning, er der derudover en række takster og afgifter, som du skal være opmærksom på.

Først og fremmest er der et gebyr for overhovedet at få genoptaget selskabet. Taksten skifter løbende, men du kan holde dig opdateret om beløbets størrelse hos Erhvervsstyrelsens

Hvis selskabets tvangsopløsning skyldes, at selskabet ikke har indsendt årsregnskabet, skal selskabets ledelse betale en afgift for at genoptage selskabet.   

Det er muligt at genoptage sit selskab under fristen af 3 måneder. Hvis genoptagelsen lykkes, bliver anmodningen om tvangsopløsning trukket tilbage, og selskabet kan fortsætte. Det er Skifteretten, der endeligt beslutter, om selskabet kan blive genoptaget, men selve processen foretages typisk også af en CFO eller en CFO-service.

Regnskabshelten er årligt med til at genoptage mere end 50 selskaber, der er under tvangsopløsning. Vi har derfor stor erfaring med at komme i mål med din genoptagelse. 

Læs vores trin-for-trin-vejledning til genoptagelse af selskaber, der er under tvangsopløsning, for at blive klogere på processen. 

Trin 1: Vedtagelse på generalforsamling

Ejerne i selskabet skal på en generalforsamling blive enige om genoptagelse af selskabet. En eventuel likvidator skal også give sit samtykke. Det er et krav, at beslutningen bliver træffet med flertal, der skal udgøre minimum 2/3 af stemmerne. 

Ejerne i selskabet skal derudover vedtage selskabets nye ledelse og eventuel ny godkendt revisor, eftersom ledelsen automatisk skal fratræde, når et selskab bliver sendt til tvangsopløsning. Årsregnskabet skal også godkendes på generalforsamlingen og derefter indberettes til Erhvervsstyrelsen, før selskabet kan blive genoptaget. 

Trin 2: Selskabskapital og minimumskapitalkrav

Der skal laves en erklæring om, at selskabet stadigvæk har selskabskapital, og at der ikke er foretaget ulovlige lån til selskabets ejere og/eller ledelse. Erklæringen skal laves af en godkendt revisor.

Minimumskapitalkravet, der fremgår af Selskabsloven, skal derudover være opfyldt. Det betyder, at der ved genoptagelse af selskabet minimum skal være: 

 • 40.000 kr. for et ApS (anpartsselskab)
 • 400.000 kr. for et A/S (aktieselskab)

Det kan ikke længere lade sig gøre at stifte IVS (iværksætterselskaber), og hvis man har et iværksætterselskab, der er tvangsopløst, er det desværre ikke muligt at genoptage selskabet som IVS. Selskabet skal i stedet registreres som ApS, og selskabet skal således leve op til minimumskapitalkravet for anpartsselskaber. 

Trin 3: Ret op på årsagerne til tvangsopløsningen 

Selskabet skal rette op på årsagen eller årsagerne til tvangsopløsningen. Hvis det for eksempel skyldes manglende indberetning af årsregnskab, skal det indsendes til Erhvervsstyrelsen.

Indsendelsen skal foregå på almindelig vis, sådan som selskabet normalt ville gøre det. Ejerne skal godkende det nye årsregnskab eller årsrapporterne på en generalforsamling.

Trin 4: Anmeld genoptagelsen på ‘Virk’

Anmodningen til Erhvervsstyrelsen om at genoptage et tvangsopløst selskab foregår gennem ‘Virk’ under ‘Ændre virksomhed’ og herefter ‘Genoptag virksomhed’. Følgende dokumenter skal vedhæftes anmeldelsen: 

 • Referat fra generalforsamlingen, hvor beslutningen om selskabets genoptagelse blev truffet.
 • Revisorerklæring om tilstrækkelig selskabskapital og, at der ikke er taget ulovlige lån i selskabet.
 • Selskabets vedtægter, hvis de er blevet ændret, f.eks. pga. nedsat selskabskapital. 
 • En eventuel likvidators samtykke til genoptagelsen.

Anmodningen af genoptagelse skal derudover overholde fristen på 3 måneder efter oversendelsesdatoen for tvangsopløsningen. Hvis selskabet overskrider fristen, er det ikke muligt at genoptage selskabet. Vi anbefaler derfor, at man som tvangsopløst selskab så hurtigt som muligt beslutter, om man vil genoptage selskabet. 

Selskabet må desuden ikke have været i en proces med tvangsopløsning i Skifteretten inden for de sidste 5 år.

Hos Regnskabshelten skræddersyr vi løsninger, der passer til dig og dit selskab. Hvis du vil vide mere om vores regnskabspakker, og hvilken løsning for genoptagelse af dit tvangsopløste selskab, der er den helt rigtige til dig, så tøv ikke med at kontakte os for kompetent rådgivning. 

Interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?
Skriv dig op herunder og så vil vi kontakte dig indenfor 48 timer👇