Skattefri virksomhedsomdannelse

Vi har hos Regnskabshelten stor erfaring med skattefrie virksomhedsomdannelser fra enkeltmandsvirksomhed til ApS.

Få effektiv og kyndig hjælp så du kan komme videre med din virksomhed.

Skattefri virksomhedsomdannelse

Vi har hos Regnskabshelten stor erfaring med skattefrie virksomhedsomdannelser fra enkeltmandsvirksomhed til ApS.


Få effektiv og kyndig hjælp så du kan komme videre med din virksomhed.

Få hjælp til din skattefrie virksomhedsomdannelse

Skattefri virksomhedsomdannelse

Fra 12.000kr Pris, eks. moms
 • Professionel rådgivning
 • Gennemgang af bogholderi og balance
 • Assistance med årsafslutningsposteringer
  (årlige afskrivninger)
 • Opgørelse af skattepligtig indkomst
 • Revisorerklæring
 • Indberetning til myndigheder
POPULÆR

Skattefri virksomhedsomdannelse

Hvis du driver en enkeltmandsvirksomhed, kan det være relevant at overveje at lave en skattefri virksomhedsomdannelse.

I praksis består en skattefri virksomhedsomdannelse af at man indskyder værdien af ens enkeltmandsvirksomhed i et ApS og med det udskyder beskatningen.

Der er mange gode grunde til dette.
Prisberegner

Prøv vores skatteberegner og find ud af, hvor meget du faktisk kan spare i skat.

Eksperter i dit regnskabsprogram & hjælp til skattefri virksomhedsomdannelse

Vi har mange års erfaring i Dinero, e-conomic, Billy mm

Det vi gerne ville skabe med Regnskabshelten...

Din personlige bogholder

Hos Regnskabshelten har du din egen personlige bogholder som har det 100% indblik i din daglige bogføring, men derudover har du også et stort bagland af eksperter som altid vil stå til rådighed hvis der skulle være et juridisk, skatteteknisk eller beslægtet område som du søger hjælp til.

Et digitalt og effektivt bogholderi

Vi har en målsætning og det er at gøre dit bogholderi så effektivt som overhovedet muligt. Derfor ser vi ved det første opstartsmøde altid nærmere på: Hvordan dit bogføringsmæssige set-up er i dag og hvordan vi ved brug af diverse integrationsværktøjer kan optimere dette mest effektivt.

Fast månedlig pris

Helt ærligt.. Findes der noget mere irriterende end uforudsete regninger? Regnskabshelten = Fast månedlig pris, Ingen fordyrende revisorregninger, irriterende skjulte gebyrer eller uforudsete regninger.

Overhold frister & deadlines

Aldrig skal du bekymre dig om momsfrister, årsregnskab, selvangivelse eller andre kedelige deadlines og mærkedage i regnskabskalenderen.

Er du interesseret i at få hjælp til skattefri virksomhedsomdannelse?

Lyst til at høre mere?

I tvivl om din bogføring kan klares med en af vores pakkeløsninger? Send os din besked, så vender vi tilbage indenfor 24 timer.

Jobopslag

Send en besked

Skattefri virksomheds-omdannelse

Omdannelse fra enkeltmandsvirksomhed til ApS

Hvis du driver en enkeltmandsvirksomhed, kan det være relevant at overveje at lave en skattefri virksomhedsomdannelse. I praksis består en skattefri virksomhedsomdannelse af at man indskyder værdien af ens enkeltmandsvirksomhed i et ApS og med det udskyder man beskatningen. Der er mange gode grunde til dette, bla hvis din virksomhed har brug for nye investorer, du ikke ønsker at hæfte personligt i tilfælde af din virksomhed går konkurs og dertil også en række skattemæssige fordele som vi i det følgende vil komme igennem.  

Hvad betegner en skattefri virksomhedsomdannelse?

Hvis du driver en enkeltmandsvirksomhed, kan det være relevant at overveje at lave en skattefri virksomhedsomdannelse. I praksis består en skattefri virksomhedsomdannelse af at man indskyder værdien af ens enkeltmandsvirksomhed i et ApS og med det udskyder man beskatningen.   Der er mange gode grunde til dette, bla hvis din virksomhed har brug for nye investorer, du ikke ønsker at hæfte personligt i tilfælde af din virksomhed går konkurs og dertil også en række skattemæssige fordele som vi i det følgende vil komme igennem.  

Fordele ved at omdanne fra enkeltmandsvirksomhed til ApS:

Et kapitalselskab – ApS eller A/S – er en særskilt juridisk enhed, der kan ledes af flere personer eller virksomheder, har begrænset ansvar og det har dertil en række skattemæssige fordele.  

Betingelser for at kunne omdanne en enkeltmandsvirksomhed til et ApS selskab:

  • For at omdanne en enkeltmandsvirksomhed til et ApS, skal der minimum være en egenkapital på 40.000 kr. Som er kapitalkravet for at kunne stifte et anpartsselskab.
  • Omdannelsen skal ske indenfor det første halvår.
  • Aktiernes skattemæssige anskaffelsessum må ikke være negativ, med mindre virksomhedsordningen anvendes for indkomståret forud for omdannelsen.
  • Omdannelsen skal ske til et nystiftet ApS eller alternativt et selskab som ikke tidligere har haft aktivitet.
  • Det er et lovkrav at en revisor udarbejder en erklæring på værdien af enkeltmandsvirksomheden hertil også kaldt en vurderingsberetning.

Hvornår bør du overveje at omdanne din enkeltmands-virksomhed?

 • Hvis du ønsker at få en eller flere nye ejere ind i virksomheden.
 • Hvis du vil have en investor ind i virksomheden.
 • Hvis du er i en risiko betonet branche og ikke ønsker at hæfte personligt.
<br

Dette skal du være opmærksom på når du omdanner fra enkeltmandsvirksomhed til ApS:

Når du omdanner en enkeltmandsvirksomhed til et ApS, ophører virksomheden med at eksistere, og der stiftes reelt et nyt selskab i stedet for. Du skal derfor være opmærksom på at få indhentet tilladelse fra de kunder og samarbejdspartnere du har aftaler med.  

Kunder og leverandører

Undersøg om de leverandører og kunder som du idag har evt. Kunne benytte denne mulighed til ikke at forlænge jeres kontrakt. Vi vil derfor råde dig til, hvis du har licenser, eksklusive rettigheder eller lignende at huske at indhente samtykke fra aftalepartneren, inden du overfører dem til den nye virksomhed
 

Glem ikke dine långivere og långivernes rettigheder

En anden ting, man skal overveje, er ens kreditorer. For at omregistrere fra enkeltmandsvirksomhed til et ApS, skal du have deres samtykke, da det ikke er praktisk muligt at overføre gæld, uden kreditorernes tilladelse, skal kreditorerne godkende dette.


Medarbejderkontrakter

Medarbejder skal have nye kontrakter, disse behøver ikke give sit samtykke på dette.


Værdiansættelse af din enkeltmandsvirksomhed

Da din enkeltmandsvirksomhed og ApS er indbyrdes forbundne parter, skal den skattepligtige indkomst opgøres på grundlag af priser og omstændigheder, der svarer til de priser og vilkår, som uafhængige parter ville fastsætte for lignende transaktioner (det såkaldte armslængdeprincip).

Der er dertil en række forberedende aktiviteter der skal udføres, inden man går igang med at omdanne til et ApS.

Da du ikke kan foretage de nødvendige ændringer på egen hånd, bør du på forhånd aftale en tid med en revisor. Derudover bør du lave en liste over alle virksomhedens partnere og kontaktpersoner, herunder bank forbindelser og andre kreditorer, da du skal have tilladelse fra dem.

Ændringen kan begynde på to måder: som en konventionel omdannelse eller som en skattefri virksomhedsomdannelse, når du har besluttet dig for at foretage en ændring. Du kan som tidligere nævnt få hjælp til selve omdannelsen af din revisor.


Hvorfor ikke omdanne til et IVS eller et A/S?

Det var engang muligt at omdanne til et IVS (iværksætterselskab), men som du sikkert ved, er denne form for virksomhed ophørt, og det er nu kun muligt at konvertere et EMV til et ApS eller et A/S. Da det imidlertid er mindre omkostningsfuldt at omdanne til et ApS, fokuserer denne artikel på en konvertering fra EMV til et ApS.


Hvorfor er størstedelen af virksomhederne i Danmark enkeltmandsvirksomheder?

Som enkeltmandsvirksomhed er det ofte lettere at momsregistrere sig, få et CVR-nummer og komme ud af rampen og hurtigt igang.


Hvad koster en skattefri virksomhedsomdannelse?

At sætte en fast pris er svært, da det kan variere meget i forhold til størrelsen på din enkeltmandsvirksomhed og også hvilke aktiver virksomheden har. For at komme med en indikator koster en skattevirksomhedsomdannelse med salær til revisor og advokat imellem 15.000 – 35.000 kr. Det er dertil et krav for at kunne omdanne din enkeltmandsvirksomhed til et ApS at du har en revisor og evt. Også en advokat indover. Så det er vigtigt, at du vælger den rette revisor og evt. advokat, så omdannelsen forløber så nemt som muligt – og naturligvis uden fejl!