Tvangsopløsning
Få hjælp til genoptagelse af selskab
Tænk på os som et traditionelt revisionsfirma, bare prisvenligt, digitalt og nytænkende.
Vores team består af +30 revisorer, bogholdere, digitaliseringskonsulenter og skatterådgivere, som alle brænder for at gøre komplekst, simpelt, at frigive tid for vores kunder og give rådgivning som skaber værdi.
Har du brug for hjælp eller rådgivning?
Vi kontakter dig indenfor 24 timer.
Genoptagelse af selskab
Hvis du vil vide mere om, hvilken pakkeløsning for genoptagelse selskab der er den rette for dig, så klik her
Hvordan genoptages et selskab, som er sendt til tvangsopløsning?
Det betyder, at den daglige drift kan genoptages i stedet for at virksomheden er tvunget til at lukke.
Vores revisorer har stor erfaring med hele processen. Book din uforpligtende samtale i dag.
Genoptagelse af selskab
under tvangsopløsning
-
Lovpligtigt
generalforsamlingsreferat hvor
genoptagelse vedtages -
Revisorerklæring fra
statsautoriseret revisorer -
Kontakt til myndigheder
-
Indberetning af genoptagelse
til erhvervsstyrelsen -
Professionel rådgivning
Er dit selskab sendt til tvangsopløsning, har du 3 måneder til at genoptage driften i selskabet
– Lad os stå for genoptagelsen
Typisk sendes et selskab til tvangsopløsning, hvis selskabet har glemt at indsende årsregnskabet, ikke har registreret reelle ejere, eller eksempelvis ikke har den direktion, der er angivet i selskabets vedtægter. Uanset årsagen til at selskabet er under tvangsopløsning, kan det være en yderst ærgerlig og stressfyldt situation, både for selskabet og ejeren(e). Men uanset årsagen, er det også muligt at genoptage selskabet – også selvom der er udnævnt en likvidator. Regnskabshelten genoptager mere end 50 selskaber hvert år, og har opbygget vores egen unikke pakkeløsning for at komme i mål med din genoptagelse. Læs mere om vores forløb nedenfor:
Indsigt
Først starter vi en samtale op med dig, hvor du kan være lære os at kende og forklare dine virksomhedsaktiviteter til os, i fuld fortrolighed. Vi er meget opmærksomme under vores kommunikation og noterer alle relevante oplysninger om den situation din virksomhed står i.
Analyse
Med denne indsigt, kan vi analysere os frem til den handlingsplan, der skal til for at dit selskab kan genoptages. Det afhænger af, hvor langt henne processen er for tvangsopløsningen, om vi kan udarbejde den samlede dokumentpakke og foretage den fulde indberetning til myndighederne. Derfor går vi også i kontakt med myndighederne på vegne af din virksomhed, i starten af forløbet
Resultater
Resultatet er at dit selskab genoptages ved skifteretten og du vil modtage en bekræftelse fra myndighederne. Du får adgang til din virksomheds kommunikation til det offentlige og dine erhvervskonti igen, mens vi efterfølgende vil stå til rådighed med vejledning, til hvordan en fremtidig tvangsopløsning kan undgås med vores professionelle hjælp og produkter.
Erfarent team
Vi er et fokuseret, professionelt og dedikeret team af revisorer, bogholdere og jurister, med mange års erfaring som dagligt hjælper +200 selvstændige med deres bogføring og regnskab.
Tryghed gennem hele forløbet
Vi tager vores ansvar seriøst og vi forstår, at troværdighed, tillid og tryghed er alfa og omega for vores mange kunder, som vælger os til at udarbejde deres årsregnskaber.
Vi klarer også bogføringen
Styr på dit bogholderi? Hvis ikke, så kan du tage det helt roligt. Vi står til rådighed, og sørger for at få dig helt i mål.
Nemt og effektivt
Er der nogen spørgsmål undervejs står vi altid til rådighed og hvis ikke, så har vi overblikket og tager os af hele processen, så du kan holde fri når du har fri.
Gør som 400+ andre selvstændige
Regnskabshelten team af tilknyttede revisorer og bogholdere er kompetente og leveringsdygtige. Den streamlinede process, hvor de allokerer en specialist til lige præcis ens regnskabsemne fungerer rigtigt godt og så er prisen til og med også skarp!
Vi har været meget tilfredse med Regnskabshelten, som vi har haft tilknyttet det seneste regnskabsår. Deraf tager vi endnu et år. De leverer en god service, og er altid til at komme i kontakt med. Altid hurtig - og kyndig respons.
Jeg har haft regnskabshelten som samarbejdspartner i nu snart 2 år. Det har været rigtig fint. Jeg oplever de tager mine henvendelser seriøst og altid finder en løsning. Der er masser af erfaring og energi, og man bliver altid taget imod med et smil og en positiv indstilling. Jeg kan varmt anbefale at tage fat i Regnskabshelten hvis man har brug for en stærk samarbejdspartner der forstår sig på iværksætteri.
årsregnskaber
kunder
seneste 14 dage
Nogle af vores partnere
Er du klar til at blive regnskabsfri?
Har du spørgsmål? Vi har svarene!
Tvangsopløsning af selskab - Sådan foretages en genoptagelse af dit selskab
Er dit selskab sendt til tvangsopløsning? Det kan lyde lidt voldsomt, at noget bliver tvangsopløst, og det kan det også godt være. Men der er dog en række tiltag, du kan tage som selskabsejer for at genoptage dit tvangsopløste selskab.
Læs med her for at blive klogere på tvangsopløsning, hvad der skal til for at genoptage et tvangsopløst selskab og ikke mindst, hvordan du kan undgå tvangsopløsning.
Hvad betyder det når et selskab er under tvangsopløsning?
En tvangsopløsning betyder, at dit selskab bliver tvunget til at blive opløst, og skifteretten vil opløse dit selskab, der derefter vil stoppe med at eksistere juridisk.
Tvangsopløsning bruges udelukkende til at lukke kapitalselskaber, hvilket vil sige ApS (anpartsselskaber), IVS (iværksætterselskaber) og A/S (aktieselskaber).
Når et selskab bliver tvangsopløst, sker det ved, at Erhvervsstyrelsen sender selskabet til tvangsopløsning hos Skifteretten. Erhvervsstyrelsen tyer sjældent til tvangsopløsning som det første, og det er ikke noget, der foregår over natten.
Først vil Erhvervsstyrelsen sætte en frist, der giver selskabet mulighed for at rette op på årsagen til tvangsopløsningen.
Hvis et selskab er blevet sendt til tvangsopløsning, har selskabet en frist på 3 måneder til at genoptage sig selv og rette op på årsagen til tvangsopløsning.
Nogle af de hyppigste grunde til tvangsopløsning er, at selskabet ikke har indberettet deres årsregnskab til tiden eller har fejl og mangler i deres vedtægter ift. registrering af ejere og/eller direktion.
Læs mere om lukning af selskaber her, og se hvad der kan være Erhvervsstyrelsens grundlag for en tvangsopløsning.
Konsekvenserne af en tvangsopløsning
Hvis det tvangsopløste selskab ikke formår at rette op på årsagen til tvangsopløsningen inden for 3 måneders-fristen, vil Erhvervsstyrelsen anmode Skifteretten om endelig tvangsopløsning af selskabet.
Herefter vil Skifteretten typisk indkalde selskabets ledelse til at berette om deres aktiver og passiver, hvorefter Skifteretten beslutter, hvordan og hvornår tvangsopløsningen skal ske.
Der er overordnet set tre scenarier for tvangsopløsning:
- Hvis selskabet ikke har nogle aktiver, der kan dække omkostningerne ved behandlingen af tvangsopløsningen og bo-omkostningerne, skal ledelse og revision typisk fratræde, for at sikre, at de ikke længere kan råde over selskabets formue.
- Hvis selskabet derimod har aktiver, men ikke kan betale deres kreditorer, opløser Skifteretten som regel selskabet gennem en konkursbehandling.
- Hvis selskabet har aktiver, der både dækker omkostningerne ved behandlingen af tvangsopløsningen og gæld til kreditorer, opløser Skifteretten som regel selskabet gennem en likvidation.
Hvis du ønsker at genoptage dit selskab efter tvangsopløsning, er der derudover en række takster og afgifter, som du skal være opmærksom på.
Først og fremmest er der et gebyr for overhovedet at få genoptaget selskabet. Taksten skifter løbende, men du kan holde dig opdateret om beløbets størrelse hos Erhvervsstyrelsens.
Hvis selskabets tvangsopløsning skyldes, at selskabet ikke har indsendt årsregnskabet, skal selskabets ledelse betale en afgift for at genoptage selskabet.
Sådan genoptager man et selskab - Trin for trin
Det er muligt at genoptage sit selskab under fristen af 3 måneder. Hvis genoptagelsen lykkes, bliver anmodningen om tvangsopløsning trukket tilbage, og selskabet kan fortsætte. Det er Skifteretten, der endeligt beslutter, om selskabet kan blive genoptaget, men selve processen foretages typisk også af en CFO eller en CFO-service.
Regnskabshelten er årligt med til at genoptage mere end 50 selskaber, der er under tvangsopløsning. Vi har derfor stor erfaring med at komme i mål med din genoptagelse.
Læs vores trin-for-trin-vejledning til genoptagelse af selskaber, der er under tvangsopløsning, for at blive klogere på processen.
Trin 1: Vedtagelse på generalforsamling
Ejerne i selskabet skal på en generalforsamling blive enige om genoptagelse af selskabet. En eventuel likvidator skal også give sit samtykke. Det er et krav, at beslutningen bliver træffet med flertal, der skal udgøre minimum 2/3 af stemmerne.
Ejerne i selskabet skal derudover vedtage selskabets nye ledelse og eventuel ny godkendt revisor, eftersom ledelsen automatisk skal fratræde, når et selskab bliver sendt til tvangsopløsning. Årsregnskabet skal også godkendes på generalforsamlingen og derefter indberettes til Erhvervsstyrelsen, før selskabet kan blive genoptaget.
Trin 2: Selskabskapital og minimumskapitalkrav
Der skal laves en erklæring om, at selskabet stadigvæk har selskabskapital, og at der ikke er foretaget ulovlige lån til selskabets ejere og/eller ledelse. Erklæringen skal laves af en godkendt revisor.
Minimumskapitalkravet, der fremgår af Selskabsloven, skal derudover være opfyldt. Det betyder, at der ved genoptagelse af selskabet minimum skal være:
- 40.000 kr. for et ApS (anpartsselskab)
- 400.000 kr. for et A/S (aktieselskab)
Det kan ikke længere lade sig gøre at stifte IVS (iværksætterselskaber), og hvis man har et iværksætterselskab, der er tvangsopløst, er det desværre ikke muligt at genoptage selskabet som IVS. Selskabet skal i stedet registreres som ApS, og selskabet skal således leve op til minimumskapitalkravet for anpartsselskaber.
Trin 3: Ret op på årsagerne til tvangsopløsningen
Selskabet skal rette op på årsagen eller årsagerne til tvangsopløsningen. Hvis det for eksempel skyldes manglende indberetning af årsregnskab, skal det indsendes til Erhvervsstyrelsen.
Indsendelsen skal foregå på almindelig vis, sådan som selskabet normalt ville gøre det. Ejerne skal godkende det nye årsregnskab eller årsrapporterne på en generalforsamling.
Trin 4: Anmeld genoptagelsen på ‘Virk’
Anmodningen til Erhvervsstyrelsen om at genoptage et tvangsopløst selskab foregår gennem ‘Virk’ under ‘Ændre virksomhed’ og herefter ‘Genoptag virksomhed’. Følgende dokumenter skal vedhæftes anmeldelsen:
- Referat fra generalforsamlingen, hvor beslutningen om selskabets genoptagelse blev truffet.
- Revisorerklæring om tilstrækkelig selskabskapital og, at der ikke er taget ulovlige lån i selskabet.
- Selskabets vedtægter, hvis de er blevet ændret, f.eks. pga. nedsat selskabskapital.
- En eventuel likvidators samtykke til genoptagelsen.
Andre krav for genoptagelse
Anmodningen af genoptagelse skal derudover overholde fristen på 3 måneder efter oversendelsesdatoen for tvangsopløsningen. Hvis selskabet overskrider fristen, er det ikke muligt at genoptage selskabet. Vi anbefaler derfor, at man som tvangsopløst selskab så hurtigt som muligt beslutter, om man vil genoptage selskabet.
Selskabet må desuden ikke have været i en proces med tvangsopløsning i Skifteretten inden for de sidste 5 år.
Hos Regnskabshelten skræddersyr vi løsninger, der passer til dig og dit selskab. Hvis du vil vide mere om vores regnskabspakker, og hvilken løsning for genoptagelse af dit tvangsopløste selskab, der er den helt rigtige til dig, så tøv ikke med at kontakte os for kompetent rådgivning.