Revisorerklæring til varebilstilladelse

Revisorerklæring til varebilstilladelse

On 1 July 2019, there was a requirement that a haulier, even in a small car, must have a van permit, also called a haulier’s declaration. To obtain a van license, you must either have a guarantee from a bank, or an auditor’s statement that you have sufficient equity .

Hvor stor en egenkapital skal man have for at få en varebilstilladelse?

For at få en varebilstilladelse kræver det en egenkapital på 13.500kr. Egenkapital skal som nævnt dokumenteres ved en revisorerklæring, eller på baggrund af et revideret regnskab.

Egenkapitalen på 13.500kr. gælder for tilladelsen til den første bil. Skal du have tilladelse til mere end én bil, kræver det en yderligere egenkapital på 6750 kr. pr. bil.
Hvis du skal have tilladelse til at have 5 biler, ser regnestykket altså således ud:

Varebils tilladelse til 5 biler:

13.500+6750+6750+6750+6750= 40.500kr.

Hvis du skal have en varebiltilladelse for 5 biler, kræver det altså, at det kan dokumenteres at du har en egenkapital på 40.500kr. 

Du kan som nævnt også få stillet pengene i garanti af fx. et pengeinstitut. Det koster dog et årligt beløb at få stillet en garanti fra et pengeinstitut. Det kan derfor bedre betale sig, at betale et engangsbeløb for en revisorerklæring, hvis du selv har pengene. 

Hvordan bliver revisorerklæringen udarbejdet?

Revisorerklæringen skal laves af enten en statsautoriseret eller registreret revisor, og vil blive lavet på baggrund af dit regnskab og din bogføring.
Formlen for egenkapital er:

Egenkapital=Aktiver – gældsforpligtelser 

Det er altså på baggrund af denne formel at din egenkapital opgøres. 

Det skal pointeres at dine værdier(aktiver) og din gæld skal opgøres i henhold til årsregnskabsloven, samt at det som nævnt, skal være en godkendt revisor der laver erklæringen. Det er altså ikke nok at du selv kan dokumentere, at du har tilstrækkelig egenkapital. 

Har du brug for en revisorerklæring til varebilstilladelse?

Vi vil med glæde hjælpe dig med at lave en revisorerklæring, så du kan få en varebilstilladelse. Det er dog svært at give et konkret svar på hvor længe det vil tage og til hvilken pris, da det afhænger af hvor god din bogføring er/har været. Udfyld nedenstående formular så ringer vi til dig hurtigst muligt, og finder sammen frem til en rimelig pris. Du er også velkommen til at ringe direkte til os.

Artiklens indhold

Scroll to Top