IVS til ApS - Omdan selskab
nemt, effektivt og prisvenligt!

Kontakt os gerne, så vi sammen kan finde
ud af hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig

IVS til ApS - Omdan selskab
nemt, effektivt og prisvenligt!

Kontakt os gerne, så vi sammen kan finde ud af hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig

IVS til ApS

2995 kr pris, ex moms
  • Opdatering af
    selskabets vedtægter
  • Udarbejdelse af lovpligtigt
    generalforsamlingsreferat
    hvor omdannelse vedtages
  • Kapitalgodkendelse
  • Indberetning af omdannelse
    til erhvervsstyrelsen
Popular

Udfyld formular

Underskriv digitalt

Spar tid & penge

Eksperter i dit regnskabsprogram & omdannelse af selskaber

Vi har mange års erfaring i Dinero, e-conomic, Billy mm

Det vi gerne ville skabe med Regnskabshelten...

Erfarent team

Vi er et fokuseret, professionelt og dedikeret team af revisorer, bogholdere og jurister, med mange års erfaring som dagligt hjælper +200 selvstændige med deres bogføring og regnskab.

Tryghed gennem hele forløbet

Vi tager vores ansvar seriøst og vi forstår, at troværdighed, tillid og tryghed er alfa og omega for vores mange kunder, som vælger os til at udarbejde deres årsregnskaber.

Vi klarer også bogføringen

Styr på dit bogholderi?
Hvis ikke, så kan du tage det helt roligt. Vi står til rådighed og sørger for at få dig helt i mål.

Nemt og effektivt

Er der nogen spørgsmål undervejs står vi altid til rådighed og hvis ikke, så har vi overblikket og tager os af hele processen, så du kan holde fri når du har fri.

Er du interesseret i at høre mere om
omdanne dit selskab fra IVS til ApS?

Regnskabshelten i tal

Hverdag hjælper vi selvstændige over hele Danmark med deres bogføring, regnskab og meget mere
0 +
Indberettede årsregnskaber
0 +
Tilfredse kunder
0 +
Opkald besvaret de seneste 14 dage

Lyst til at høre mere?

I tvivl om din bogføring kan klares med en af vores pakkeløsninger? Send os din besked, så vender vi tilbage indenfor 24 timer.

Jobopslag

Send en besked

Konvertering af IVS til ApS: Sådan omdannes selskaber fra IVS til ApS

Senest den 15. oktober 2021 skal du have konverteret dit IVS til ApS. Regeringen har truffet beslutning om at udfase IVS-selskabsstrukturen med begrænset ansvar. Det betyder, at du skal konvertere dit IVS til ApS. – Selvom dette kan virke som et negativt aspekt, kan det i virkeligheden være en fordel for mange danske iværksættere, som vi vil forklare i dette indlæg. – Danmark er faktisk lige nu rangeret som et af de bedste lande at etablere en ny virksomhed i. Det skyldes, at den skiftende danske regering altid har arbejdet tæt sammen med virksomheder og iværksættere for at sikre, at de har de bedst mulige betingelser for at vokse og skabe arbejdspladser. IVS vil blive lukket ned, og kapitalkravene i ApS vil blive reduceret.Selvom det kan virke som om, at det er et negativt valg at lukke iværksætter virksomhedsformen (IVS), er det ikke tilfældet. Tidligere kunne IVS bruges til at starte et selskab med et kapitalkrav på kun 1 kr. hvilket dog aldrig har været tilfældet, da det helt klart kræver mere kapital at starte og drive en virksomhed. Det blev også opdaget, at selskabsformen blev brugt til at unddrage sig betaling af gæld, selskabsskat og andre forpligtelser. Som følge heraf har den danske regering valgt at inddrage muligheden for at stifte et IVS.

Vil hjælpe med at sikre start-ups længere levetid.

Ved at gennemføre disse reform foranstaltninger er det muligt, at de vil gavne virksomhederne på lang sigt. Med disse ændringer vil det være muligt at adskille de gode fra de dårlige og kun lade dem med de nødvendige kvalifikationer starte ApS-virksomheder. Denne overgang skal være gennemført senest den 15. oktober 2021. Her kan du se, hvordan du ændrer dit IVS til ApS.

Sådan omregistrerer du dit IVS – ApS

Hvis du ønsker at konvertere til ApS, skal du have en egenkapital på mindst 40.000 kr. Det betyder, at du skal øge den aktiekapital, som du havde, da IVS’et blev oprettet, op til de krævede 40.000 kr.Det skal dog bemærkes, at du ikke er forpligtet til at indbetale 40.000 kr. kontant. Kapitalkravet på 40.000 kr. kan sagtens opfyldes ved en blanding af kontanter og aktiver (f.eks. en bil, en maskine eller et andet aktiv) i virksomheden.

OMDANNELSE AF APS TIL IVS

Overordnet set kan det gøres på tre måder:Trin 1: Kontant Kapitalforhøjelse – Du indbetaler kontant, hvis du aldrig har haft overskud i dit IVS. Hvis dit IVS f.eks. blev stiftet med 1 kr. i aktiekapital, skal du indbetale yderligere 39.999 kr. i aktiekapital.Du skal hertil bruge en fagperson til at bekræfte, at kontanterne er blevet indbetalt på virksomhedens bankkonto, når du gennemfører konverteringen fra IVS til ApS på VIRK.Dette kan kun gøres ved:
  • En revisor eller en advokat
  • Dit pengeinstitut
Hvis du hyrer en advokat eller en revisor til at validere kontantindbetalingen, skal du regne med at betale mellem 2.000 og 5.000 kr. ex. moms for dette.Trin 2: Konverter frie reserverUdtrykket “frie reserver” henviser til overskud fra tidligere år, som er blevet bevaret i virksomheden, hertil kan dette konverteres til selskabets egenkapital. – Udover de frie reserver har mange IVS’er en særlig reserve afsat til omdannelse til ApS.

Det fremgår af den seneste årsrapport (tidligere var det obligatorisk at holde 25 procent af selskabets overskud hvert år som en særlig IVS-reserve, indtil der var i alt 40.000 kr. i aktiekapital og særlige reserver).

Trin 3: Gældskonvertering
Hvis din virksomhed har et udlæg fra aktionæren også kaldt en “mellemregning til ejer”, eksempelvis pga. udlæg, kan dette også bruges til at konvertere til egenkapital.
Der er dog også nogle krav, der skal overholdes her i forhold til låneaftalen.

Gældskonverteringen skal godkendes på generalforsamlingen, og vilkårene skal ændres for at afspejle dette. Dette bør ske, inden lånet konverteres.

FOR AT ØGE AKTIEKAPITALEN KAN DU KOMBINERE DE FORSKELLIGE MULIGHEDER.

Hvis du f.eks. ikke har tilstrækkelige aktiver, kan du kombinere konvertering af virksomhedens reserver med at sætte flere kontanter ind og/eller konvertere aktionærlån til egenkapital.

Det er blot vigtigt at overholde de specifikke regler i henhold til udarbejdelse af generalforsamlingsprotokollatet og at få udarbejdet selskabets vedtægter på ny. 

PÅ GENERALFORSAMLINGEN SKAL BESLUTNINGEN OM AT KONVERTERE IVS TIL APS TRÆFFES.

En generalforsamling skal godkende omdannelsen af IVS til ApS. Generalforsamlingen kaldes også for den årlige generalforsamling.

Når I har afholdt en generalforsamling, skal I lave et protokollat.

Selskabets vedtægter skal opdateres:
Derudover skal I revidere vedtægterne, så de afspejler en minimumskapital på 40.000 kr.
Og dertil skal der i vedtægterne, opdateres fra “IVS” til “ApS”.

Ligeledes skal du under vedtægterne, hvor du for nylig skrev “iværksætterselskab”, erstatte det med “anpartsselskab”.

SELSKABETS NAVN VIL BLIVE ÆNDRET.

Efter omdannelsen vil selskabsnavnet blive ændret til ApS i stedet for IVS.

Som følge heraf skal du kontakte dine udbydere, udlejere og andre for at anmode om at få selskabsnavnet opdateret på fakturaer og andre dokumenter.

FOR AT KONVERTERE IVS TIL APS ER EN REVISION IKKE LÆNGERE NØDVENDIG.

Udarbejdelse af en revisorerklæring i forbindelse med omdannelse fra IVS til ApS er ikke længere påkrævet.
Hvis du overfører penge til virksomhedens bankkonto, kan du dog hyre en revisor til at kontrollere transaktionen (eller spørge en advokat eller din bank).

Er der forskel på IVS og ApS?

Et ApS kræver 40.000 kroner i startkapital, mens en iværksættervirksomhed (IVS) kan starte med så lidt som én krone. Teknisk set er der ingen forskel på de to virksomhedstyper, så du kan fortsætte med at gøre det du har gjort og beholder samtidig også din nuværende CVR-registrering, når du konverterer.

Hvad sker der med mit gamle regnskab, når jeg omregistrerer til et ApS?

Du kan slappe af: Det har ingen betydning for dit regnskab, at du har omregistreret dit IVS til ApS.

Husk dog på, at enhver kapitalforhøjelse skal registreres i dit regnskab.

 

Hvad sker der, hvis min IVS ikke bliver genregistreret?

Hvis du ikke konverterer dit IVS til ApS, vil det enten blive tvunget til at blive opløst (hvis det er solvent) eller erklæret konkurs (hvis IVS’et er insolvent).
Nu prøver vi ikke at skræmme dig, men en tvangsopløsning kan have langsigtede konsekvenser, hvis du nogensinde ønsker at starte et nyt firma.